Kırık sonrası minimum kaynama süresi 6 haftadır Bu süre içerisinde kırığın yeniden oluşmasına yol açacak hareketlerden kaçınılmalıdır. Kırıklarda fizik tedavi programını immobilizasyon ve sonrası olarak iki dönemde ele alabiliriz.
İmmobilizasyon sırasında uygulanacak rehabilitasyon programında; ödem ve ağrıyı azaltmak için masaj TENS gibi fizik tedavi teknikleri, bölgeye kan akımını artırmak için aktif pasif kontraksiyonlar, izometrik kontraksiyonlarla kas fonksiyonlarını artırmak, koltuk değneği ve baston gibi yardımcı araçların kullanımını öğretmek yer alır.
Fiksasyon materyalinin çıkarılmasının ardından uygulanacak fizik tedavide amaç ödemin azaltılması, tam eklem hareketini kazanmak, tam kas gücünü sağlamak ve tam kas fonksiyonunu sağlamaktır. Rehabilitasyon, mobilizasyon gibi yöntemler adezyonları çözer ve tendon kılıflarının uyarılmasını sağlar. Elektroterapi ajanlarından TENS, ağrıyı azaltmak için; faradik akım kas eğitimi ve dolanımı artırmak içi kullanılır. İmmobilizasyon nedeni ile kaybolan eklem hareket açıklığını artırmaya yönelik fizik tedavi tekniklerinden yararlanılır ve sonrasında etkilenen kasların güçlendirmesine yönelik egzersizlere geçilir. Hastalara geç dönem egzersizleri olarak aktif, aktif asistif, pasif egzersizler verilebilir.